X-Wing a Android

Mám rád všemožné serepetičky do mobilu a když jsou navíc užitečné, je to dobré plus. X-Wing má na android spoustu opravdu užitečných aplikací, které můžou docela zpříjemnit hraní. Často se mně na ně i při hraní protihráči ptali, takže jsem se rozhodl vytvořit takový malý seznam mnou používaných, a dobrých, aplikací ke zlepšení hraní i ostatním.


Úvodní menu.
X-Wing Squadron Builder
První aplikací je povedený Squadron Builder, díky kterému si můžete vytvořit roster na mobilu i bez připojení k internetu. Umí vytvářen letku, která jde uložit, má v sobě i přehled speciálních pravidel jednotlivých karet a pohybových koleček. Zatím v sobě nemá letadla ze Scums, ale aplikace bývá průběžně doplňována o nové lodě. Pro fajnšmekry umí kromě angličtiny i španělštinu :D

Google play - Hodnocení 4,6/5 od 678 uživatelů








Zobrazení karty R2-D2.
X-Wing Companion
Další aplikace "nic neumí" ale má v sobě přehled všech vydaných a i leaknutých karet. A kromě pilotů, upgradů, etc i referenčních. Umí je třídit podle jejich třídy (pilot, droid, raketa) a balení v kterých se vyskytují i s počtem karet v dané krabici. Ideální když vás zajímá co jaká karta dělá a nemůže se i vzpomenout nebo i jako pomůcka, kde konkrétní upgrady najít. Případně se dá aplikace použít i pro proxování karty a nově umí na tabletech i split screen.

Google play - Hodnocení 4,6/5 od 504 uživatelů






Ukázka útoku.
X-Wing Dice
Core set hry obsahuje jenom 3 páry kostek, i když základní X-Wing dokáže vyprodukovat kostky 4. To se donedávna dalo řešit buď dohazováním dodatečné kostky, koupením dalšího core setu či kostek (jež jsou krapet předražené) a nebo  oficální aplikací na kostky od FFG. Před měsícem ovšem vyšla nová free aplikace, která simuluje X-wingové kostky. Umí dokonce do výsledků započítat i tokeny či target lock!

Google play - Hodnocení 5/5 od 5 uživatelů







Menu zvuků s loděmi.
X-Wing Soundboard
Poslední mnou používanou aplikací je soundboard vytvořený speciální k hraní X-Wing miniatur.  Má tedy všechno co je potřeba - zvuky přeletů a střelby jak X-Wingů tak Tie Fighterů, hlášky pilotů a jako bonus i krátké ukázky ze soundtracku. Už ty zvuky nemusíte dělat sami pusou!

Google play - Hodnocení 4,3/5 od 192 uživatelů

Comments