Das Letzte Batalion - Prvních deset chlapů

Když jsem si měl vybrat jakou armádu hrát do Bolt Actionu, Das Letzte Batalion z mangy/OVA Hellsing byl jasná volba.


Jednotky uměle vytvořených upírů jež měly zvrátit průběh druhé světové války ve prospěch Německa. I když jejich akce za druhé světové války nebyly v Hellsingu nikdy příliš extra probírány, je zcanonizováno jejich nasazení v Normandii, Polsku a během pádu Berlína - takže i ideální backround pro Late armádu, která se dá postavit a vybavit prakticky jakkoliv.

Protože se jejich výbava rozchází podle zobrazení v OVA a manze, rozhodl jsem se pro kompromis a zkombinovat obojí. Poslední batalion v OVA má standardní německou uniformu v šedé (nikoliv polní šedé), pásku se svastikou na levé ruce, rukavice a červeně svítíci oči. Oproti tomu v manze jsou mnohem pestřejší - mají různé patterny uniforem (včetně M1936), maskovací smocky, povlaky na helmy, etc... I když obě verze mají na uniformách něco společného - hromadu historických nepřesností :D

Po více jak půl roce jsem se konečně (skrz hofylandovový barvící duel) dokopal domalovat prvních deset pěšáků. Mám už sice hotových pár support teamů a dvě vozidla, ale ti základní blátošlapové pořád chyběli.

Spruečka od Warlord Games nejsou co se týče kvality na tom nějak hůře než ty od GW, ale jelikož je Late War German Infantry plastic boxed set nejstarším plastovým multipartem, je to na obsahu krabice znát. Většina zbraní má +/- jenom jednu před definovanou pózu jak je držet a tak modely (respektive jejich ruce) vyžadují spoustu přeřezávání a následné zadělání green stuffou. Což se né vždy povedlo tak, jak bylo zamýšleno...

(skoro) Tucet špinavců.
Poručík Max Veers.
Poddůstojníci.
Custom medik.
2 fausty > 1 faust.
Více jsem se k efektu přebíjení StG44 nedostal...
Dostat vojáka k tomu, aby alespoň vzdáleně vypadal, že míří s MP40 byl téměř nadliský úkol.

 A chlapíci pěkně pohromadě.


I když jsou Bolt Actionový vojáci v měřítku 28mm stejně jako třeba Warhammer 40k, tak to, že se místo heroic scale jedná o modelu v +/- true scale dělá neuvěřitelný velikostní rozdíl. Mariňák pak vedle druhoválečného vojáka už opravu vypadá jako ten nezastavitelný obr stvořený k zabíjení. Díky relativnímu true scale (pořád to není ideální, protože hlavy jsou pořád poněkud nadimenzované) vojáci na rozdíl od imperiálních gardistů z W40k nevypadají jako opice, ale na druhou stranu se to mnohem, mnohem hůř barví.

Tomuhle mariňákovi ty 2,5m jdou věřit.
Vorwärts!

Comments

Post a Comment