Propozice na Achtung Ogr! 02


Takže tady máme propozice k druhému Boltímu miniturnaji v Ogřáku, který se uskuteční 17.10.2015.

Ve finále se pojedou podobné pravidla jako minule, s upravenou druhou edicí BoltAction.net pravidel a nějakými mými úpravami.

Protože se ve FB anketě vyjádřilo dost lidí pro větší body, tak si to i zkusíme. A mise okořeníme o věci z Tank War.

Hraje se na 1250pts, smějí se použít všechny oficiální pravidla kromě Warplanes, pojmenovaných charakterů a theatre čet. Tedy je dovoleno přijít mimo jiné s výsadkáři, tankovkou či reportéry. Maximální počet čet jsou dvě, ale je možné kombinovat jejich typy.

V rozumné míře je možné nasadit proxy modely. Pokud nevíte jestli odhadnete rozumnou míru, napište mi a usměrním vás.
Harmonogram:
10:15 - Registrace
10:30-12:30 - První hra (Scénář: Demolition - Dawn Assault)
12:45-14:45 - Druhá hra (Scénář: Point Defence - Dense Smoke)
15:00-17:00 - Třetí hra (Scénář: Tank Battle - Kursk Preparatory Bombardment)
17:20 - Vyhlášení vítězů (OD zavírá v 18:00, takže máme málo rezerv na prodlevy)
Kapacita turnaje je na 10-12 hráčů (na víc stolů se nepostaví terény), přihlášky (Jméno/Nick a armádu) posílejte Potan@seznam.cz. Platí základní pravidlo, kdo se dřív přihlásí, ten hraje...

Ano, není tu pauza na oběd, ale bude se objednávat pizza - takže se najíme na místě.

Startovné je 30 kč, abych nebyl v mínusu za diplomy. Ale slevu až 10 korun dostanou ti, kdo přijdou s nabarvenou armádou. A až dalších 10 korun slevu dostanou i ti, co přinesou nějaké vlastní terény. Přinesení vytištěného rosteru bude sleva 5 korun a stejná částka bude i pro ty, kdo si přinesou objective markery. Takže se ve finále dá dostat na nulu a navíc to bude i motivační. :) A mějte to přesně.::D

Na první hru je možné vyhlásit challenge, další kola budou párována podle bodů. Na párování jsem si do notebooku i stáhl program, tak snad to hezky půjde.

Pokud si z "domu" přinesete nějaké terény, nebude to na škodu. Co v OD hlavně chybí jsou silnice/cesty. Kdo by něco přinesl, at mi to napíše do mailu.

Na turnaji bude platit několik house rules, které z větší části vycházejí z Boltaction.net úpravy.


Smějí se nakupovat kořistní vozidla. Fungují podle pravidel, které zavedl Warlord v pozdějších armyboocích. Smí se koupit pouze inexperienced, nebo regular a max do ratingu 10 (heavy tank). Kořistní vozidlo je o 25 bodů levnější (do min ceny 25pts), než originál, ale za to dostává pravidlo Unreliable -> Pokaždé když dostane pin(y), dostane navíc ještě jeden. Pokud hrajete armádu, co má možnost nakupovat kořistní tanky už ve svém armybooku, přebíjí to tyto propoziční pravidla a řiďte se knihou.

Každé dělo si za 15 bodů smí koupit nějaký softskin (6+) tahač s pravidlem "slow".

Fixed zbraň se při "advance rozkazu" smí natočit o 90 stupňů a pak smí střílet s -1 postihem na hit. AA zbraně se smějí natočit i bez postihu na hit.
HE u Heavy a Super-Heavy AT guns je zvýšeno na 1D6.
Všechny LMG stojí v základu místo 20 jen 5 bodů.
Všechny pěchotní MMG mají navíc dva výstřely. Obyčejné kulomety tedy 6 a německé 7. 
MMG a AT/AA děla, která začínají hru na stole, můžou při deploy dostat Ambush rozkaz.
Každá armáda smí mít maximálně jeden plamenomet a jeden model, co umí 3D6 hitů.
Transport s armorem 7+ (tedy hakl, M3 - ne náklaďáky či jeepy) smí během hry vystřelit jednou zbraní, i když nemá na palubě žádnou posádku. (Ale STÁLE platí pravidlo o zničení vozidlo při blízkosti k nepříteli!)

Když transportér s armorem 7+ (tedy opět NE náklaďáky) má dostat pin ze small arms fire (to je důležité, jen small arms - na heavy zbraně jej dostává stále automaticky) hází si kostkou jestli pin ignoruje či ne na stejném principu, jako si na všechny zbraně hází tanky.
Tedy, když má Regular hakl dostat pin ze small arms, tak si hodí kostkou a na 4+ ho ignoruje a žádný nedostane. Veteránský transport ho ignoruje automaticky a inexperienced ho zase automaticky stejně dostává (tedy je to v jeho případě při starém).
Stejný princip funguje pro převáženou posádku. Regulérní posádka na 4+ piny ze small arms do vozidla ignoruje, veteráni je ignorují automaticky a inexperienced je dostává automaticky.

Pravidlo u HQ jednotek "as depicted on the models" prostě platí a není možné jej ochcávat. Pokud máte velitele s puškou, má prostě pušku a ne samopal/stg/brokovnici.

Bude se hrát optional pravidlo osádek z Tank War (PDF strana 70).
Když je vozidlo vyřazeno, hodí D3, aby se zjistilo kolik členů osádky se dokázalo zachránit. Pokud vozidlo bylo Armoured vehicle (7+), soft skin vehicle (6+), nebo pokud bylo zničeno výsledkem massive damage aplikuje se modifikátor -1. Inexperienced posádka hází dvěma kostkami a vybírá nižší číslo. Veteran posádka hází dvěma kostkami a vybírá vyšší číslo. Přeživší posádka se pohne 2D6 od vozidla směrem k jejich vlastní hraně stolu a dostanou rozkaz down (je použita rozkazová kostka vozidla). Od příštího kola se osádka chová jako normální pěší družstvo. S jedním rozdílem a to, že osádka může opustit stůl (nepočítá se jako ztráta) na jejich hraně stolu a to tak, že všichni členové se musí aspoň dotknout okraje stolu.
Za zničené vozidlo má protihráč 1 Kill point a může získat i druhý za zlikvidování posádky.

A nakonec se samozřejmě bude hrát Pražský lesíkviditelnost přes les se měří stejně jako u kouřové clony. Tedy je vidět skrz jen na dva palce. 
Pro potřeby zaměřování těžkých zbraní, se ruina počítá jako budova.

To je snad vše. Kdyby byl nějaký dotaz, nebojte se zeptat v komentářích.
Seznam přihlášených (poslední aktualizace 29.9.2015 09:25)
  1. Potan - Německo
  2. Aragorn - GB
  3. Dejv - GB
  4. Armin - GB
  5. Bagr - Německo
  6. Honza B. - Německo
  7. Snorri - Německo
  8. Mariachi - USA
  9. Volno
  10. Volno
  11. Volno
  12. Volno

Comments