Naz-ghul Cup 2015 - Battlereport od Dawexe


Asi každý kdo alespoň trochu pravidelně chodí na blog si všiml, že minulý víkend proběhl Naz-ghul Cup. Než se dostanu k tomu sepsat i svůj battlereport z turnaje, můžete si přečíst reportáž od Dawexe, která vychází zde na blogu.


Protože jsem se v nedavné době dostal ke dvoum conteptorum  tak sem chystal nasadit je oba, jednoho double kheres a druhého double plasma. Při stavbě na mě ovšem vyskočil deredo s velkou plasma plackou případně 4* plasma heavy/twin-linked. K tomu sem přihodil 3 normální dready, vindicator a skupinku termosek s kapitánem a sanguinary priestem v land raideru. (vindicator byl u blood angelu, ale nepořizoval sem mu lepší motor a jako troopu sem měl ty scouty, co ještě nejsou vycvičený.) Jako vlastní troopy jsem měl dvě pětičky chudejch tactical mariňáků. A techmariňáka. „Co bys měl taky jinýho za warlord, když máš 5 dreadů než techmariňáka. “(warlord byl jen na malý body (1000) na větší formát tam byl kapitán terminator s kladivem.) Základní kapitula Iron hand (Raukaan)
 První bitva proti Salamanderum
Vulcan osobně, skupina termosek s libbym (moje oblíbená kombinace warp speed, iron arm)
nějáká taktikála, malý letadlo, kovový krabice na pásech a nějaký padali z oblohy, hodně melt.
V prvním nějáka střelba, techmariňák musí opravovat vindicator, likviduju tacticalu co padla v krabici. Ve druhém kole přicházejí termosky, letadlo se fláká. Librarian nekouzlí což se ukazuje jako chyba když je zabit lascanonem potom co zbylá střelba rozpustila termosky, asi jim někdo dal papírový štíty. (sám sem se rozhodl že moje termosky si s jeho hrát nebudou protože měl 5 kladiv a 3 štíty a já jen 3.) Vulkán se ještě držel pak popoběhl a v té chvíli přišel nejdůležitější save celé hry, když se kapitán rozhodl, že se odpojí a vymlátí poslední 2 kousky taktikály se kterou si hrál už dřív.
Nějak sem si ovšem nevšiml, že jeden má multi-meltu, kterou samozřejmě na overwatch hodil, holt Vulkan umí, naštěstí Gorgon terminator armor úspěšně rozložil veškerou energii na oslnivý záblesk a už následovala jen rána kladivem a skok k objektivu. 3 ku 1 na objektivy. 
 Následoval Reverse kill s velkým zlým Vlkem!
Jelikož sem věděl že má armáda není úplně fér tak sem ji pučil VZV a sám si vzal jeho vlky. Pěknej dreadnought se štítem stačila by bílá ruka a mohl chodit s náma (byl stříklej jen černou základovkou :) na druhou stranu chudáček ještě neumí bojovat jako „moderní“ armáda (jen 2 útoky v základu.)
K tomu spoustu štěnat nějací vlci něco jumppacku zbylí v krabicích, (1 rhino,3 pody, jé to maj stejný) motorky (ty poznám) šéf na vlku a 3 vlci.(poprvé co mám na stole vlky ???)
Já chci taky seržu v termosce, proč nám je brali :)
Hned na začátku padá conteptor s kheresama.
Tak ho zmagnetkujem zpátky a můžem hrát. Umírá rhino.
Dread se štítem padá na levou strnu bojiště dál od kheresu co hlídá pravou a úspěšně scateruje 10 palců od dreadů (Happy running  na kostce samozřejmě jednička.)
Následuje carnifex teda terminátoři,kteří sice nedoběhnou, ale já do nich nasypu všechno co mám. A od té doby je klid. Sice jim to trvá, ale kdyby protivník řekl And one by one we are killing the swarm tak mu to odkývu. Přece jen je vidět že nemám zkušenost s assaultěním více jednotek. Na konci zby jeden clawtermoska a sanguinary priest. Já tam utopil motorky vlky 2*  jumppack.
Dread se štítem úspěšně nachargoval jinýho dreada a úspěšně se zabili. Pak ještě padá drop pod s termoskou a opruzem ale už je na okrasu. Ve 4. automaticky přichází vlčí scouti a dostávají od kherese nažrat. Morálka fail a otázka co sakra můžou dělat jednotky když prchají. Přece jen mariňáci se do takových situací často nedostávají. (interceptor power!) Nicméně poslední scout se zpamatuje a doběhne contestovat domací objektiv. A surprise scouti jsou elita. Killpointy škoda počítat, přece jenom bylo cítit že vlci neměli fisty.
Ještě jedna zábávná historka, „Tohle jsou bloodangel scouti a mají jen boltery“ (Holt to nebylo wisivig) „tak já střílím těma sniperkama“ „ehm nemají sniperky“ „3+ cover za stealth“ „nemají pláště“ „no a teď mají furious charge“ to už zlovlka dostalo, nicméně okousali ten combat s termokama pěkně.
Druhá historka Už nikdy nepučím model to sem ještě neviděl popálit techamariňáka plasmou, kdyby tam nebyl kamarád priest tak ho i zabije. (Rozuměj plasma cutter 2+ s rerolem a fail artificer) očividně se snažil spolupracovat. 
  Dál hrajem 2vs2 mariňáckou vyvražďovačku hraju s vlkem proti šmoulům a dalším Iron handům.
Tak dlouho do mě ryjí, že nemám hezkej list až nechávám dereda doma a místo toho berem dreada se štítem.
To že nepřátelé mají více armoru než my jim zřejmě nevadí.
Hrajem na malý body, takže já mám 2 dready, conteptora, deredo(vlastně bojrna „to není bjorn“ „no ale budem mu tak říkat“ „a proč má sekeru větší než mariňák?) a vindicator, nepřátelé conteptor, 2 dready a chronuse v predatoru, k tomu 2*las razorback, mohli si to fňukání odpustit.
Celou hru se motám na pravý půlce stolu sem okusován aniž bych mohl opětovat palbu nepřátelé se zakopali na druhé straně stolu, vindicator se vypařil v prvním a las dread v druhém. Conteptor a melta dread ovšem chytají rány jako by se nechumelilo. Melta dread co IWND to úspěch až jim začíná lézt na nervy(„odkdy má dread 7 hullpointů?). Vlk mezitím sype všechno co má do zákopů ale nestačí to a v pátem už mu došlo maso.Maso je slabé! Kdyby tam měl víc kovu co se regeneruje tak to možná vyhrajem. Melta dread ještě failuje charge na razorback, kterej vysadil taktikalu na prostředním objektivu a je konec. 
 Ráno mám hrát proti tuctu assassinů tak poctivě zjišťuju co umí. No, ale prospím začátek a dostanu náhradu.
Dark angels vindicator, predator, dread(to je dreadů víc jak na karaku a oc dohromady), motorky z outflanku, landraider.
Nepřítel má dost střelby aby mě pocuchal nicméně mu to nepadá a v druhém kole to balí. 
 Poslední mise Udrž kopec
 Hraju proti Tau a dakka hra je celkem vyrovnaná nicméněně plán je jasný dostat termosky nahoru a vymlátit co tam najdem.
Těsně před finálním chargem byla ještě zábavná střelba, kdy terminátoři schytali úplně všechno.
První hod tak máš tam 13 woundů kostky letí, ledničky se nekonají. Další střelba umírá jeden chudák. A tak ještě si vystřelí tady ti fire warrioři. Na 6 kostkách třikrát 1 a fnp 2,3,3. Očivdně sem zase dostal nažrat plasmy.
Nahoře pak objevuju hq-suitu co dostane kladivem (pro zasvěcené It´s a hammer) a riptide, kterou nestíhám umlátit. I poslední fnp je důležitej bohužel nepřítel má většho ehm má větší model.
 Díky nazgulovi za pěknej turnaj, těm kterým se se mnou hrálo dobře a sorry těm co si moc nezahráli. A hlavně těm kteří šli spát v 6 (myslím ráno ne večer)
2 ku 3 je lepší skore než většinou mívám takže to beru jako úspěch :)
Nebojte se i vy podělit o vaše battlereporty, pokud nechcete aby jednou skončili zapomenuté v hlubinách Hofylandu. :)

Comments