The Devil's Run: Route 666 Core Game - Unboxing


Mad Max dostal skrz Kick Starter deskovku. Nelicencovanou, ale přesto zajímavou.

Samotní tvůrci přiznávají, že Max nebyl jedinou jejich inspirací, ale jistě největší. Zkušenější oko si pak povšimne, že se inspirovali jak novým, tak i tím klasickým. Celkově jde z deskovky cítím takový ten "osmdesátkový feel". Když se pak podrobněji podíváte jak vypadají či se jmenují některé postavy ze hry, najdete neuvěřitelnou spoustu Easter Eggů. Všechny ovšem samozřejmě tak, aby se studio nedalo žalovat. ::D


Hra je zaměřená na automobilové/buggynové/cisternové/motorkové/tříkolkové/čtyřkolkové (jo, není toho málo) dálniční honičky post apokalyptickými USA. Základní hra má v sobě jeden gang a síly zákona, další rozšíření pak nabízejí dohromady osm gangů a stále přidávají nové.


Hlavním obsahem krabice jsou 4 oboustranné hrací desky dálnice, na kterých se hra odehrává. Je to bytelný kartón a potisk je také pěkný.


Dále jsou v krabice nějaké plastové žetony, které teda zpracováním zbytek bedny dosti srážejí. Prostě plastové kolečko. Hmm. V krabice jsou i čtyři D6, D10 a dokonce dvoje funkční D3! A průhledné bejzky pod motorky.


Hra i obsahuje spoustu karet, kde jsou statistiky pro různá vozítka, speciální řidiče, zbraně, vybavení a eventy. Hra má v sobě "list building" mechaniku a tak všechny věci stojí peníze a hráči si staví list na specifický počet bodů/dolarů. Což v základní krabici nehraje moc roli, ale je to jasná cesta k větším hrám, až se bude hra rozrůstat.


Jako v žádné dnešní deskovce nemůže chybě ani hromadu kartonových žetonku.


Takovým pěkným bonusem/dáreček je v krabici i pak pěkný pivní podtácek. I když vaše ženy ho asi nebudou mít rády. ::D


Tím hlavním pak pro všechny jsou jistě modely samotných vozítek. V krabici jich je dohromady 8. Dvě autíčka, buginka, tříkolka a čtyři motorky. Modely jsou v na můj vkus malém měřítku 20mm. Vzhledem k velikosti hrací plochy, by se snad nic nestalo udělat je v 28mm, aby pořádně vynikly detaily a konverzní možnosti.


Ale vypadají pěkně, je to kvalitní resin co ani nesmrdí a mají i skrz měřítko spoustu drobných detailů. Jenom škoda, že modely přijdou dosti nezačištěné, což může nějakého nezkušeného modeláře zaskočit.


Jen mi krapet přijde, že auta jsou poněkud nepoměrně větší k motorkám.

Kostka pro měřítko.
Dohromady má v sobě krabice 4 oboustranné hrací desky, 60 kartonových a 14 plastových žetonů, 48 karet, 8 resinových modelů, podtácek a barevné pravidla.

O pravidlech jsem zatím nemluvil, protože nemám moc co. Jenom jsem je zběžně prolistoval a neměl čas odzkoušet. Hra ale vypadá zábavně a co je pro mě důležité - rychle a jednoduše. Není to na první pohled ten typ deskovky, který půl hodiny vybalujete, hodinu vysvětlujete pravidla a pak v půlce zabalíte.

Kompletní obsah krabice.
Musím říct, že hra vypadá na první pohled zajímavě. Uvidíme, jak se bude chovat při hraní. Příště se detailněji podíváme na modely.

Recenzní krabici mi (stejně jako u AvP) věnoval internetový obchod Piece of Terrain, který hru i s rozšířeními prodává. V případě, že se rozhodne si tuto hru pořídit, můžete tak učinit například nákupem z jejich stránek.


Comments