Minireport z 6pts SAGA miniturnaje


V neděli 2.4. se v Ogřím Doupěti konal první miniturnaj, či spíše takové organizované hraní, v Sáze. A Král, který se staral se samozřejmě musel přijít ukázat.

Hrálo se na 6pts a můj list byl následovný.
Crusaders, All Foot,  6pts.
Warlord, King Stannis Baratheon
8x Knights w/ Heavy Weapons
12x Warriors
12x Warriors w/Bows
8x Warriors w/ Crossbows
Bojové rozdělení bylo nasnadě a celkem snadné - Velký blob rytířů, dvě šestice lučištníků a normálních vojáků a blob kuší.

Celá armáda - vzhledem k času jak ji mám dlouho, řekl i slušná část nabarvená.

Hra 1# Wracas, Vikingové - The Challenge

Na první hru dostávám Wracase na jeho snad druhou hru v životě. Inu, farmení nováčků! Jeho armáda má jedny berserkery, dvoje hearthguardy a zbytek warriory - všechno pěší a na CC. Ale bylo to relativně jedno, vzhledem k tomu, že hrajeme misi "clash nabušených warlordů na midu".


Oba naši warlordi se nějak na středu okusují, jak se na správnou čelindž sluší. Wracasova warbanda postupuje vpřed ve vyrovnané štítové hradbě, moje warbanda víceméně stojí a vpřed jenom běží moje uskupení rytířů, kteří ví, že musí podpořit svého krále.


A "All in" strategie se vyplácí - Warlord s rytíři dokáže zabít nepřátelského velitele dřív, než se k nim dosune zbytek nepřátelské armáda. Tedy jasná výhra. Až moc rychlá a za dvacet minut hraní nemáme co dělat. :D

Hra 2# Dragoth, Vikingové - Clash of Warlords

Na druhou hru dostávám Dragotha, který má taky vikingy a mám pocit, že snad i herně identickou armádu. Opět jde o to zabít warlorda, ale už jen  v normální bitvě. Nasunu se opět rytíři a kušaři na střed stolu, kde obsadím zídku a sleduji postupující štítovou hradbu vikingů.


Dochází k mírnému ostřelování vikingů, kteří sami nemají vlastní střelbu. Ve finále bych mohl po zbytek hry zůstat na středu stolu, střílet vikingy a u toho nenápadně couvat... A Dragotha buď postupně uzobat a nebo v nejhůř remizovat.


Ale napadají mi dobře schopnosti na Battle Boardu a rozhodnu se opět zariskovat a dát "all in" a vyběhnout s warlordem a rytíři přímo na nepřátelského jarla obklopeného svojí heartguardou a berserkery... "My lord hundreds will die..."  "Thousands."



Epický boj byl epický, ale bohužel se mi nepodaří profrézovat gardou až k jarlovi. V dalším kole doumírá zbytek mých rytířů na berserkery a i v duelu 1v1 nakonec vyhraje (protlačí přesně ten JEDEN wound) nepřátelský warlord. Tedy jasná prohra.

Hra 3# Archillus, Mutatawwia - Homeland

Na třetí hru dostávám k bránění vesnici proti Mutatawatatůtů. Jakožto obránce mám jen pět bodů - vyhodím z listy 1pts mixované jednotky cc/bow warriorů.


Nepřítel má osmičku osedlaných rytířů, kněze a dvoje warriory s přičleněnými vrhači zápalných bomb. V prvním kole se vším rozběhne dopředu skrz "Like a djinns" schopnostmi a vrhá granáty na moje rytíře, které šíleně zapinuje a polovinu jich zabije. Z druhé strany arabští rytíři z redukují jednotku warriorů na pouhého jednoho člena.


Když už se zdá vše ztraceno, nepřítele dokáží docela pokosit moji střelci a pak ho zradí jeho vlastní technika a vybouchne mu pár zápalných bomb v ruce. Toho využijí zbývající obránci a vyhrnou se kupředu na araby, které z vesnice vyženou .


Ve vesnici sice zbylo družstvo kušařů, lučištníků. a šíleně zapinovaný warrior, warlord a pár rytířů, ale v protiútoku se jim podařilo anihilovat celou nepřátelskou armádu až na warlord a kněze, kteří jen nevěřícně koukají, jak se jim podařilo prohrát už naprosto vyhranou bitvu. Tedy jasná výhra.

Dvě výhry a prohra mi nakonec stačí na sdílené první místo s Dragothem. Což je inu fajn, but I never asked for this!

Comments